Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az engedelmesek közössége
  2020-10-04 19:41:34, vasárnap
 
  Az engedelmesek közössége

,,Aki Isten akaratát cselekszi, az az én testvérem és az én anyám." (Mk 3,35)

A keresztyének mindig testvérnek szólították egymást. Ez a szokás esetenként szenteskedővé vált, n jelentése mégis sokatmondó.
Krisztus arra tanított minket, hogy a mi közösségünkre úgy gondoljunk, mint valami háznépre, ahol Isten az Atya, és mi fivérei és nővérei vagyunk egymásnak. Nem nézte le a vér szerinti kapcsolatot. A keresztről mondott néhány szavának egyike az ő özvegy édesanyja iránti szeretetére vonatkozik. De Krisztus azt tanította, hogy a másik kötelék, vagyis a Lélek köteléke mélyebb és tartósabb, mint a vér szerinti kapcsolat.
Vannak, akik azt akarják elhitetni velünk, hogy az a keresztyén szokás, miszerint egymást testvéreknek hívják, abban a hitben gyökerezik, hogy Isten általánosságban mindenkinek Atyja, és hogy minden ember általánosságban egymásnak testvére. Ezt azonban a keresztyén egyház soha nem tanította. Ellenkezőleg! Mi azt tanítjuk, hogy az egyház, mint Isten háznépe külön áll a világtól, mégpedig azért, hogy végrehajtsa Isten akaratát. Az Istennek való engedelmesség teremti meg a testvériséget.
Amikor Krisztus elkezdte összegyűjteni az övéit, akkor ezzel egy új közösséget teremtett. Az Atya nevét helyezte követői ajkára, és azt is megtanította nekik, hogy ez az Atya gyakorolja a hatalmat a maga házában. Ezért a Krisztus követőinek közösségét úgy is lehet hívni, hogy ők az Isten akaratát cselekvők közössége.
A keresztyén ember minden kapcsolatát alárendeli az Istennek engedelmeskedő emberekkel való kapcsolatának. Inkább megszakítana minden egyéb kapcsolatot, minthogy lemondana erről a közösségről, épp úgy, mint ahogy inkább eltűri a szenvedést és az üldöztetést a maga egyéni életében, minthogy engedetlen lenne Isten akarata iránt.
Amikor az egyház azok közösségévé válik, akik a faji, színbeli vagy társadalmi helyzetükből fakadó hasonlóságban lelnek egységre, akkor ez az egyház már elkorcsosult. Az engedelmességben találja meg a közösségét, és abban is kell megtalálnia.
És az egyház forrón vágyik minden ember testvérisége után, amikor így imádkozik: ,,Legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is."

Napi gondolat
Gondolj azokra az erős kapcsolatokra, amelyek más gyülekezeti tagokhoz fűznek, olyanokhoz, akik szintén Isten akaratát kívánják cselekedni. Majd adj hálát az ilyen kapcsolatokért.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: engedelmességben, általánosságban, engedelmeskedő, kapcsolatokért, közösségünkre, hasonlóságban, szenteskedővé, kapcsolatokra, összegyűjteni, kapcsolatának, testvériséget, engedelmesség, megtanította, megszakítana, ellenkezőleg, engedelmesek, elkorcsosult, testvérisége, helyzetükből, keresztyének, testvéreknek, közösségévé, kapcsolatot, végrehajtsa, közösségről, kapcsolatát, üldöztetést, gyülekezeti, szólították, kuyvenhoven, szeretetére, megtalálnia, mindenkinek, alárendeli, közösségét, vonatkozik, engedelmesek közössége, keresztyének mindig, szokás esetenként, keresztről mondott, másik kötelék, hitben gyökerezik, keresztyén egyház, maga házában, keresztyén ember, maga egyéni, egyház azok, engedelmességben találja, egyház forrón, erős kapcsolatokra, ilyen kapcsolatokért, Amikor Krisztus, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Png rózsa csokor  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  A Megváltó szolgálatában  Sose bánj semmit  Akarat  Fehér virág  Facebookon kaptam  Lóhere  Alázat  Próbálj meg ...  Alázat  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Ágai Ágnes – Csendélet  Esti kép  A Megváltó szolgálatában  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einsteinről  Alázat  Rátalálsz  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Facebookon kaptam  Hiányzik  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A Megváltó szolgálatában  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Png nő  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png fotel  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nem tudhatod  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Sose bánj semmit  Alázat  Png kutya  Reggel van  George Byron - Ahogy itt jár -...  A sors  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép napot kívánok  Png virág  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png kutya  Jó éjszakát  Nevem  Jónás Tamás – Végtelen b...  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy bizonyos határt  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hogy lehet megtartani  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Jó éjszakát  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png virág  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
engedelmesek közössége, keresztyének mindig, szokás esetenként, keresztről mondott, másik kötelék, hitben gyökerezik, keresztyén egyház, maga házában, keresztyén ember, maga egyéni, egyház azok, engedelmességben találja, egyház forrón, erős kapcsolatokra, ilyen kapcsolatokért, engedelmességben, általánosságban, engedelmeskedő, kapcsolatokért, közösségünkre, hasonlóságban, szenteskedővé, kapcsolatokra, összegyűjteni, kapcsolatának, testvériséget, engedelmesség, megtanította, megszakítana, ellenkezőleg, engedelmesek, elkorcsosult, testvérisége, helyzetükből, keresztyének, testvéreknek, közösségévé, kapcsolatot, végrehajtsa, közösségről, kapcsolatát, üldöztetést, gyülekezeti, szólították, kuyvenhoven, szeretetére, megtalálnia, mindenkinek, alárendeli, közösségét, vonatkozik, követőinek, keresztyén, közösséget, engedetlen, gyökerezik, emberekkel, társadalmi, gyakorolja, keresztről, szenvedést, testvérnek, olyanokhoz, cselekedni, sokatmondó, esetenként, gondoljunk, jelentése, teremtett, tanította, kapcsolat, édesanyja, tartósabb, imádkozik, egymásnak, közössége, testvérem, miszerint, cselekszi, cselekvők, elhitetni, lemondana, színbeli, minthogy, helyezte, krisztus, akaratát, hatalmat, tanítjuk, kívánják, szerinti, életében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5173
  • e Hét: 38949
  • e Hónap: 68261
  • e Év: 256063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.